Ponykamp augustus 2015

 

Zondag 09 augustus 2015

Leven tussen de paarden - deel 14

Na voor velen een rusteloze nacht komen de eerste kampgasten rond negen uur de manege binnen, klaar voor een week paardenplezier. De leiding die sinds gisteren al aanwezig is staat klaar om hun pupillen te verwelkomen en de bagage een plaatsje te geven.

Na het vervullen van de noodzakelijke formaliteiten geven ouders hun lieverdjes nog een dikke knuffel en keren huiswaarts.

Voor leiding en medewerkers is dit een zeer vertrouwde bende met garantie op een week plezier. De laatste ouders zijn nog maar net vertrokken of iedereen is zich reeds aan het instaleren om de komende week onder de best mogelijke omstandigheden te vertoeven.

Na het middagmaal werd er gestart met een eerste lesje - alles verloopt vlekkeloos en leiding beoordeelt de ruiters want morgen worden de groepen definitief ingedeeld. Spannend toch!

Voor het avondeten met zijn allen nog een duik in het water,deze verfrissing hadden ze wel verdiend.

Het keukenteam is volop in de weer en rond de klok van zessen kunnen we met zijn allen aan tafel voor een heerlijke maaltijd.

Als avondactiviteit spelen we "één tegen allen" - hier spreken de foto's voor zich,een prachtige afsluiter van een geslaagde dag.

 

   

Maandag 10 augustus 2015

Goeiemorgen iedereen.......Allooo... 7u ondertussen en de eerste oogjes gaan open.

Na een heerlijk ontbijt in de opkomende zon is het tijd voor de gymnastiek. Alles lijkt nog wat stijf van het avondspel gisteren.

Tijd voor het grote moment, verdeling van de groepen.... SPANNEND !!!

De eerste groepen gaan al gelijk rijden,andere beginnen na te denken hoe de show er zal uitzien. Na het middageten is het tijd voor onze top fotograaf Inge die iedereen mooi in beeld probeerd te plaatsen voor de groepsfoto.

Gisterenavond hebben onze kampeerders gewonnen van de leiding in het befaamde spel 1 tegen allen. De leiding krijgt vandaag het verdict te horen wat hun tegenprestatie zal zijn. Onze leiding zowel dames als heren gaan in bikini naar het zwembad waar zij onderwater gaan en vervolgens een lengte van de piste rollen in het lekkere zand. Wat geniet de jeugd aan de zijkant.

Het avondeten naderd, en zo ook de estafette voor vanavond. Nog snel douchen en dan lekker onder de wol.

Oogjes dicht en snaveltje toe, tot morgen.

 

   

Dinsdag 11 augustus 2015

Om 6u30 is de leiding van dienst paraat om de vroege vogels op te vangen. De avondactiviteit heeft gewerkt ze slapen als roosjes en het is halfnegen voor iedereen klaar is voor het ontbijt. Chef Rudy heeft als verrassing voor alle dapperen een pannekoekje voorzien.

De groepen zijn verdeeld met soms verrassende combinaties maar met zeer leuke groepjes. Er wordt al keihard gewerkt en gebrainstormd over de show van vrijdag,rijden knutselen en vergaderen volgen in een razend tempo elkaar op.

14 uur,alle paardjes gaan naar de weide genieten van het malse gras terwijl alles in gereedheid wordt gebracht voor "de vlaamse kermis" met als hoogtepunt de rodeostier. Lachen gieren brullen!

Deze avond is het keuze-avond film,knutselen of gewoon wat chillen zijn de opties.

We willen iedereen bedanken voor de leuke berichtjes op ons gastenboek welke tijdens het ontbijt worden voorgfelezen. Morgen krijgen de kinderen de mogelijkhjeid hierop te reageren,hou dus zeker de gastenboek in het oog!

Morgen meer nieuws - slaapwel.

 

   

Woensdag 12 augustus 2015

De ochtendstond heeft goud in de mond en bij het ochtendgloren is het keuketeam reeds op pad om verse melk te halen. ;)

Woensdag en we zitten al in de helft. Zoals steeds is dit het moment dat we naar een hogere versnelling gaan. Deze dag wordt grotendeels in beslag genomen door voorbereiding van de show en het nodige knutselwerk.

Omdat we allen zo flink en snel waren is er nog tijd over om een jumping te houden. Rond 18u30 heeft iedereen zijn portie paard voor vandaag gekregen en rest ons nog het "bosspel".

21u45 De autobus is klaar om de dappersten onder ons richting "Wolvenbos" te voeren om ons 14de bosspel te beleven.

Deze keer waren er geen opdrachten uit te voeren. het prachtige bos (maar stikdonker) was de ideale locatie voor deze avond en vele vrijwilligers hebben onze kinderen dan ook de nodige schrikeffecten bezorgd.

De groep van Maya en Lisette (sowieso berucht bij het bosspel) hadden een probleempje daar Lisette nog niet 100% in orde was na het accident tijdens het vorige bosspel waren ze niet in staat de kinderen van hun groep bij te houden wanneer deze wegrenden als er zich iets voordeed. Dit werd door hen opgelost door telkens de groep dreigde weg te rennen luid "Vleeshoop" te roepen waarna de ganse groep als een hoop vlees op de grond ging liggen.

Dit bosspel werd mogelijk gemaakt onder leiding van een groepje mama's bijgestaan door een fijne bende vrijwilligers - bedankt allen het was tiptop!

Morgen zie je me wier voor meer paardenplezier!

 

   

Donderdag 13 augustus 2015

Het bosspel heeft zijn vruchten afgeworpen,de leiding voorzien om de kids op te vangen welkje eerst wakker zijn kunnen het nog even rustigaan doen.

Vandaag generlae repetitie en Groep Régis heeft nog ruim de tijd om even te gaan crossen.

Het weerbericht voorspeld een zeer hevig onweer vandaag. Volgens de leiding klopt dit niet en heeft men dit nog wel eens verkeerd voorspeld - dus lekker ons pittake buiten opeten. Helaas hebben we dit even moeten onderbreken en klopte het weerbericht wel. Op enkele minuten tijd wordt onze piste omgetoverd tot een vijver,da beloofd voor morgen.

Door de heisa met het weer begint onze fuif een beetje later. Onze Jim is echt in form vandaag en de fuif is een succes. Na de fuif (00u45) gaat onze leiding nog een plonske nemen alvorens onder de wol te kruipen.

Graag wil k jullie danken voor jullie leuke berichtjes op het gastenboek. Ook dank aan de vele vrijwilligers waar we steeds weer op mogen rekenen en die dit mogelijk maken. Dank leiding voor jullie inzet en jullie hebben vele kinderen weer een leuk en onvergetelijk kamp bezorgd.